Stand-alone

Jeroen Bouwhuis als stand-upper

Hij won al karrenvrachten met prijzen. Zo was hij Nederlands en Benelux-kampioen 2002 voor profs als Living Statue, won hij de Holland Casino Podiumprijs in Nijmegen, en toucheerde hij de hoofdprijs van het Wim Sonneveld Concours 2006 van het Amsterdams Kleinkunst Festival in de vorm van de jury- en de publieksprijs. En passant drong hij door tot de halve finale van het Rotterdamse Cameretten. Ook werkte hij jarenlang als straatartiest.

Jeroen Bouwhuis kortom, staat te boek als talent. Hij studeerde af als Master of Art toegepaste compositie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht met als specialisatie muziek voor theater. Dat laat zich horen in zijn Dinner for one. Bouwhuis mimet namelijk, en gebruikt muziek als aanjager. In dit geval veelal getapete muziek (o.a. Satie, Lou Reed), maar ook enkele gestolen geluidsbeelden (een startende auto).

Hij doet een poging muziek, humor, lichaam en gezichtsexpressie bijeen te brengen – maar hij overtuigt daarin helaas maar zelden, of in ieder geval te weinig. Daarvoor zijn de clichésituaties die hij ons voorschotelt te standaard en flegmatisch voor, overtuigt hij ook niet werkelijk in zijn mimespel. Natuurlijk: hij moet en kan nog groeien. Maar dan zal toch eerst het basismateriaal van beduidend sprankelender karakter moeten zijn.

http://www.blotebadgast.nl

Gezien: Jeroen Bouwhuis met Dinner for one tijdens 3 X Nieuw Cabaret Talent in Theater Zuidplein, Rotterdam op donderdag 2 november 2006.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s