Je eigen opheffing ensceneren

Performancekunst in Zeebelt

Andreas Bachmair, performance-kunstenaar en docent aan kunstacademie DasArts in Amsterdam, presenteert in Theater Zeebelt een schouwspel in vijf akten: It is what it is. Iedere akte is een poging om dichter bij de kern van zijn visie op theater te komen. Bachmair stelt in zijn interactieve stuk vragen over de betekenis van theater in een tijd waarin realiteit en virtualiteit in elkaar overlopen, elke burger zijn eigen leven designt en zelf een maker is. Hij belooft een schouwspel dat tevens toelichting en zijn eigen kritiek is. Nog wonderlijker: het behandelt zijn eigen theorie en opheffing. Hij schept een landschap van verbeelding, liefde, dood en het leven nu door toeschouwers uit te dagen om zijn gedachten te weerleggen.

Bachmair kreeg bekendheid met het stuk De engel, de straat en het geluk, dat hij maakte met bewoners van de Gentiaanpleinbuurt in Amsterdam-Noord. Het publiek zat op een rijdende tribune die door de straten werd getrokken, langs de acteurs / bewoners die planten verplaatsten, worstjes braadden op een barbecue of meezongen met hun iPod.

Te zien op vr 30 mei, za 1 en zo 2 juni in Theater Zeebelt, De Constant Rebecqueplein, Den Haag. Meer infomatie: www.zeebelt.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s