Woordkunstenfestival

Poëzie aan De Waterkant

Laat je roeren en vervoeren op zaterdag 15 augustus op het terras van Theeschenkerij De Waterkant. In het op en top en die dag hopelijk zonovergoten Haagse Westbroekpark kun je, gezeten op een zelf meegenomen kleedje dan wel uitgestrekt gelegen in het groene gras, voor niks en noppes genieten van performancepoëzie door Haagse dichters, live muziek en een boekpresentatie. Poëzie aan De Waterkant is een los middagje (14.00 – 17.00 uur) boordevol exacte woordkunst, scherpe randjes en voordrachten vol energie.

Deze negende editie staat in het teken van de boekpresentatie Met Beide Voeten in de Modder # 2. Net als in de succesvolle eerste bundel, die vorig jaar het licht zag, kregen vijf dichters van de Haagse stadsdichter Harry Zevenbergen de opdracht om een week lang te verblijven op een min of meer typische Haagse locatie naar keuze. De ervaringen van hun logement werden vastgelegd in de vorm van een dagboek en gelardeerd met foto’s en een serie gedichten. De verhalen van de dichters geven een onalledaagse blik op het reilen en zeilen achter de schermen, van plekken waar een buitenstaander doorgaans niet snel komt.

Zo voer in het eerste boek dichter Jeroen de Vos mee op een Scheveningse kotter, bezocht Gilles Boeuf het Duinwaterbedrijf, wierp Jet Crielaard een blik achter de schermen bij Poppentheater Kooman, ging David Muiderman naar de Haagse Markt en toog Anne-Tjerk Mante naar de Tweede Kamer. Het resulteerde in een boek dat bol staat van werkelijk alleraardigste observaties, rake typeringen, en, natuurlijk, mooie taal. Jeroen de Vos tekende op: Groot vertoon / acht uur ’s ochtends / vanuit de patrijspoort / zie ik dat god / alles heeft opgepoetst / de zee schittert aan alle kanten / het glimt en blinkt. / zou er soms visite komen? Of neem Anne-Tjerk Mante: Persbericht / De weeën hadden ingezet / Er was geen houden aan / Alles behalve persvrijheid.

 

Voor de tweede aflevering van Met Beide Voeten in de Modder zochten Andy Willoughby & Bob Beagrie, two Englishmen in Den Haag on the trail to Albion, naar weemoedige en opvallende stukjes Engeland; liep Guido Utermark mee met neo electro-hippies in Theater Zeebelt; reed Henk van Zuiden met zijn Siberische husky oneindig mee in de Haagse tram; hielp kunstenares en singersongwriter Eva Meijer een handig handje mee in vogelasiel De Wulp; en ‘tippelde’ Diann van Faassen, bekend van de poëzie-electrofolkgroep D.O.M., in de roemruchte Doubletstraat / Geleenstraat. Uiteraard zijn de genoemde dichters van de partij tijdens de komende editie van Poëzie aan De Waterkant.

Meer informatie: http://www.subliterair.org

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s