Geestige meisjesbreintjes

Cabaretduo Yentl & De Boer in Theater PePijn

Yentl & De Boer zijn muzikaal, gevat en zeer geestig. Binnenkort laten ze dat opnieuw zien en horen, in PePijn, maar dit keer als hoofdact met een gloednieuw programma: De Meisjes.

Hun allereerste CD wordt begin mei officieel ten doop gehouden en op het moment dat Yentl Schieman aan de telefoon verschijnt is het nieuwe programma van Yentl & De Boer, getiteld De Meisjes, nog volop in de maak. Gelukkig is het tweetal voor Den Haag geen onbekenden, want al eerder waren deze prijswinnaars van een Fringe Silver Award 2012 van het Amsterdam Fringe Festival en van de Wim Sonneveldprijs 2013 van het Amsterdams Kleinkunst Festival ter stede te gast, onder meer op het verjaardagsfeest van het 49-jarige Theater PePijn en op een van de talentenavonden van De Haagse Spot, eveneens in het vestzakgrote PePijn. Als winnaar van de Sonnveldprijs traden ze min of meer in de voetsporen van onder meer Erik Koller, Rooyackers, Kamps & Kamps, Klaas van der Eerden en Droog Brood. “Het winnen van zo’n prijs is behalve eervol ook erg belangrijk voor beginnelingen in het cabaretvak”, legt Yentl Schieman graag uit. “Daardoor kun je in korte tijd enorm veel podiumervaring opdoen en uiteenlopende zalen leren kennen. Veel optreden, dat is de basis voor verdere ontwikkeling.”

Yentl & De Boer zijn muzikaal, gevat en zeer geestig. Binnenkort laten ze dat zien en horen, opnieuw in PePijn, maar dit keer dan als hoofdact. Ze noemen zich hét nieuwe muzikale absurdistische cabaretduo van Nederland. Yentl Schieman, die na 18 jaar het rustige Zeeuwse Kruiningen inruilde voor de drukte van het wereldse Amsterdam om een carrière in het theater na te jagen: “Christine en ik leerden elkaar kennen op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. We maakten er gezamenlijk onze afstudeervoorstelling, en we zijn vriendinnen. We passen bij elkaar omdat we vaak om elkaar moeten lachen en omdat we zo verschillend zijn in onze opvatting over humor: ik ben wat aan de droge kant, Christine is meer de fanaticus van ons tweeën. Verder spelen we allebei piano en Christine speelt ook gitaar”. Een vergelijking met cabaretduo de Dames voor na vieren dringt zich op: “We hebben veel gemeen, dat is waar, al leggen zij zich veel meer toe op een meer fysiek getinte vorm van cabaret”, zegt de geboren Zeeuwse.

De Meisjes is een bonte verzameling muziek en scènes, ‘voortgebracht door onze meisjesbreintjes’, een aaneenrijging van sketches, volgens Yentl ‘met een onverwachte tik, die worden afgewisseld met liedjes die vrij normaal zijn’. Yentl & De Boer zijn twee meisjes. “En daarom heet onze nieuwe voorstelling De Meisjes”. Maar er zit toch zeker ook een verhaallijn in. “Vrij en open zijn, vrij in de wereld staan. Waar brengt fantasie je zonder daarvoor per se op reis te hoeven gaan.”

Yentl Schieman streeft ook zelfstandig een carrière na. Zo was ze onder meer te zien in de muziektheatervoorstelling The Beatles – Here, There and Everywhere en Batavia van Hummelinck Stuurman. Ook speelde ze een solo: Omdat ik niet van Sprookjes hou, en was ze te zien in de tv-series Seinpost en Amsterdam En Vele Anderen (A’dam E.V.A.). “Het is niet eenvoudig je als cabaretier staande te houden. Mensen vergeten nog weleens dat je in feite een kleine zelfstandige, een zzp’er bent”.

Yentl & De Boer zijn op vrijdag 25 april te zien in Theater PePijn. Meer informatie op www.yentlendeboer.nl en www.diliegtnia-pepijn.nl. Telefonisch reserveren: (070) 361 05 40.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s