Circuspiste op de theatervloer

Volle zalen, prachtige voorstellingen en veel pers: met Cirque Mania in maart van dit jaar heeft het Korzo theater een nieuwe discipline met wijdopen armen omarmd, die van circus art: circustheater dat op moderne leest is geschoeid.

Het gaat om een theatervorm die een breed publiek weet te boeien en te raken. “We staan aan de vooravond van de doorbraak van een nieuwe discipline, legt ze uit. “In het buitenland en in andere steden in Nederland is circus art al langere tijd ‘hot’. Ons weekendbombardement werkt dus,” zo legt programmeur Daphne van Iperen graag uit.

“En het mooie is dat ons trouwe danspubliek Cirque Mania als een waardevolle aanvulling ziet op onze dansvoorstellingen”.

Voor Korzo is circus niet echt een vreemde eend in de bijt, want: “dit genre raakt aan dans, bewegingstheater én muziek.” In de tweede editie zien we dan ook een ‘oude’ bekende terug van Korzo, want choreograaf en danser Klaus Jürgens deed de eindregie voor twee verschillende voorstellingen, én voor een eindexamenvoorstelling van een student van Codarts.

Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 september focust Cirque Mania vooral op Nederlandse circusvoorstellingen, met eindexamenoptredens van Codarts, Panama Pictures, TENT, Michel Deprez/Nick van der Heyden en Circus Katoen. Voorstellingen voor fijnproevers, maar ook voor de hele familie. Zaterdag is er De Keuken van Klaus Jürgens.

Meer informatie: korzo.nl/cirquemania

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s