Over mezelf

Welkom
Welkom op mijn weblog. Fijn dat u een kijkje neemt! Dit blog is gewijd aan zaken waar ik mij het meeste mee bezig houd en waar ik graag over schrijf: kunst & cultuur, en in het bijzonder theater, muziek en mengvormen daarvan.

Gauw gehoord is snel vergeten
Een langzaam in de vergetelheid weggesukkelde zegswijze die bedoelt uit te drukken dat iets dat kort in het nieuws is, niet werkelijk doordringt. Erover blijven schrijven is de enige manier van journalistiek die een onderwerp nog wel eens wil doen beklijven. Bij u, bij mij.

Dat is wat ik met dit weblog beoog. Daarmee raakt de journalistiek aan theater. Beide vakgebieden zijn vluchtig van karakter: met de krant van vandaag wordt morgen de vis verpakt, de voorstelling van vandaag is morgen niet meer te zien. Daarom hier van allerlei dingen die voorbijgaan, maar door erover te schrijven toch een beetje voortleven. Al zou het enkel en alleen maar in mijn eigen herinnering zijn.

Freelance
De artikelen die u hier vindt zijn gepubliceerd in bladen waar ik als freelancer voor schrijf, waaronder weekblad Den Haag Centraal, het magazine Scènes en het theatertechnisch vakblad Zichtlijnen. Voor publieke stadsomroep Den Haag FM maak ik wekelijks het live magazine Kunstlicht.

Na mijn studie aan de academie voor de journalistiek in Tilburg die ik medio jaren tachtig afrondde, werkte ik enige tijd als freelance journalist en daarna als marketingcommunicatiemedewerker voor verschillende theaters, waaronder Schouwburg Tilburg, Theater aan de Haven en Theater aan het Spui (Den Haag), Theater Zuidplein en Nationale Opera & Ballet (voorheen Het Muziektheater Amsterdam).

In mijn werk en werkzaamheden, die beide zijn gestoeld op vakmanschap en integriteit, ga ik altijd analytisch, creatief en proactief te werk en handel ik op basis van resultaatgerichtheid en klantgerichtheid. Ik heb een groot inlevingsvermogen en houd van een flinke dosis inzet en flexibiliteit. Ook het coachen van mensen om me heen vind ik van groot belang. Plannen en organiseren zitten me in het bloed en ik beschik over een overeenkomstig leervermogen.

Kerncompetenties
• Creatief
• Analytisch
• Flexibel
• Resultaatgericht
• Hands-on

Werkzaamheden
• Het opstellen van strategische en operationele marketing- en communicatieplannen, ook op deelgebieden (website, interne communicatie, direct marketing, vriendenclubs).
• Het uitvoeren van campagnes voor theaters, festivals, theatervoorstellingen, musea en andere projecten.
• Het initiëren van de inzet van (bijzondere) marketinginstrumenten; van originele marketingacties, mogelijkheden voor sponsoring, webcommunicatie, educatietrajecten en het uitbrengen van magazines, brochures en kranten.
• Copywriting.
• Redactie, van concept tot realisatie (print, online).
• Journalistieke producties (print, radio).
• Visie op klantenopmerkingen, klachtenbeheer.

Wat kan ik voor u betekenen?
U kunt mij ‘los’ of ‘vast’ contracteren voor marketing- en communicatieadvies, als uitvoerend marketeer, als copywriter, als persvoorlichter en/of als initiatiefnemer van projecten. Als copywriter ben ik als geen ander thuis in het genre van het interview. Ik ben te engageren als presentator, producer, voice-over, verslaggever/reporter en discussieleider.

Conceptueel
Mijn marketing- en communicatieplannen vertrekken vanuit een artistieke visie maar leggen de focus op het bereiken van doelgroepen en verdienmodellen. Met heldere, inventieve concepten en ideeën krijgen deze marketingstrategieën vorm. De plannen en concepten eindigen in actielijsten, speerpunten of aanbevelingen.

Ten grondslag aan mijn opvattingen over marketingcommunicatie liggen de volgende vragen:
Hoe penetreren we de bestaande markt en hoe bereiken we een nieuwe markt? Welke nieuwe producten kunnen we ontwikkelen om de bestaande doelgroepen te bereiken of om nieuwe doelgroepen aan te boren?

Meer weten
Wil je in contact treden of meer informatie? Stuur dan een email:
korstenhswm@zonnet.nl.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s